Zwangerschap

Home / Zwangerschap

Gefeliciteerd met uw zwangerschap!

U bent zwanger en wilt de beste zorg voor u en de Baby…

Nu u weet dat u zwanger bent breken er spannende maanden aan waarin u aantal zaken moet regelen. Kraamzorg Little Baby helpt u daarbij. Zodra u weet dat u zwanger bent kunt u naar uw wens contact opnemen met een verloskundige. De eerste afspraak is meestal tussen de 8e – 12e week van uw zwangerschap. Uw verloskundige begeleidt u tijdens uw hele zwangerschapsperiode.

Kraamzorg

Naast het regelen van een verloskundige is het ook belangrijk om zo snel mogelijk kraamzorg te regelen. Geadviseerd wordt kraamzorg te regelen voor de 3e maand van uw zwangerschap. Tijdens uw kraamperiode wordt de gezondheid van u en uw baby nauwkeurig in de gaten gehouden en worden deze gegevens vastgelegd voor de verloskundige en/of huisarts. Daarnaast krijgt u adviezen, tips en voorlichting over de verzorging en voeding van uw baby en wordt er voor gezorgd dat u na de kraamperiode zelfstandig voor uw kindje kunt gaan zorgen. In de kraamperiode is het natuurlijk ook belangrijk dat u lekker kunt genieten van uw baby en van uw rust. Voor kraamzorg hoeft u dus vanaf nu geen zorgen meer te maken want bij ons bent u op het juiste adres!

Elke kraamvrouw die verzekerd is heeft in Nederland heeft recht op een basiszorg van 49 uur in 8 dagen . Het aantal uren kraamzorg wordt in overleg met u afgesproken, met inachtneming van de regels daaromtrent in het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg. U kunt zich bij ons via de site of telefonisch aanmelden. Nadat u zich heeft aangemeld krijgt u een inschrijfbevestiging thuis opgestuurd.

Het kraampakket

Wanneer u zes maanden zwanger bent kunt u een kraampakket aanvragen bij uw zorgverzekering. De zorgverzekering vraagt dan meestal een zwangerschapsverklaring. Voor deze verklaring kunt u terecht bij uw verloskundige of gynaecoloog. Heeft u geen kraampakket kunnen regelen, geen zorgen! Geef dit tijdig door aan Kraamzorg Little Baby, wij helpen u graag!

Het intakegesprek

Tussen de 6e en de 7e maand van uw zwangerschap zullen wij telefonisch contact met u opnemen en wordt er samen gekeken wanneer wij u het beste kunnen inplannen voor een intakegesprek. Wij komen bij u langs om uw persoonlijke zorgpakket samen te stellen en tevens zullen wij ervoor zorgen dat uw wensen bespreekbaar worden gemaakt. Dit is een goed moment om al uw vragen te stellen zodat u alvast goed bent voorbereid en weet wat u te wachten staat. Ook zullen wij u aangeven wanneer u de bevallingmelding moet doorgeven en geven wij u een rommelmeldingformulier waar alles op staat. Wij zijn er om alles voor u makkelijker te maken. Het team van Kraamzorg Little Baby staat gedurende de hele zwangerschap voor u klaar. Mocht u tijdens dit gesprek iets vergeten zijn, zijn wij natuurlijk altijd beschikbaar om uw vragen te beantwoorden. Want wanneer u zich goed voelt, dan voelen wij ons dat ook!

Tijdens de intake krijgt u van ons uw kraamboek. Dit boekje bevat veel informatie en tips die u alvast kunt doornemen. Bewaar dit boekje goed! Want in dit boekje wordt alles tijdens de kraamperiode door onze kraamverzorgster bij gehouden.