Kraamtijd

Home / Kraamtijd

Kraamtijd

Een goede zorgverlening in uw kraamtijd is belangrijk voor een goed begin. De kraamtijd is een periode vol nieuwe ervaringen. Dit is een periode van kennismaking met uw baby, de herstel van de bevalling en natuurlijk staan u en uw gezin boordevol in de aandacht. De kraamverzorgster is in de kraamperiode jullie aanspreekpunt en persoonlijke coach bij de verzorging van u als moeder en van uw baby. Zij zal u de eerste acht dagen bijstaan. Zij verzorgt u en de baby en draagt veel van haar kennis en ervaring aan u over. Wij zorgen o.a. voor:

  • Assistentie bij de bevalling
  • De verzorging van moeder & baby
  • Begeleiding bij de voeding
  • Voorlichting & Advies

 

Borstvoeding

Het is belangrijk dat de baby binnen een uur na de geboorte wordt aangelegd aan uw borst. Naast het feit dat dit een prachtig moment voor u is, is het ook belangrijk voor het opgang komen van uw melkproductie. Het is belangrijk dat de baby de eerste dagen zo veel mogelijk wordt aangelegd. De kraamverzorgster zal u hierin begeleiden en adviseren daar waar nodig is en zal u voorlichten over de borstvoeding, de colostrum (eerste melk), de houdingen, de voordelen van borstvoeding, de regeldagen en het kolven en bewaren van moedermelk. U wensen staan bij ons centraal. Mocht u er toch voor kiezen kunstvoeding te geven zullen wij u natuurlijk ook daar bij helpen.

De verzorging van moeder en baby

De belangrijkste taak van de kraamverzorgster is de verzorging van moeder en baby. De kraamverzorgster zal ervoor zorgen dat u voldoende rust krijgt gedurende de kraamperiode. Zodat u optimaal herstelt, volledig gefocust kan zijn en kan genieten van de eerste ervaringen en contact tussen u en uw baby. Daarnaast helpt ze u als moeder daar waar het nodig is, met uw lichamelijke verzorging.

Voorlichting en Advies

Kraamzorg is meer dan het verzorgen van moeder en baby alleen. Ook voorlichting en advies staan bij ons erg in de belangstelling. Met deskundige voorlichting en praktische adviezen zorgen wij ervoor dat u en uw partner na de kraamperiode de verzorging van uw baby zelfstandig kunnen voortzetten. De kraamverzorgster zal u gedurende de kraamperiode voorlichten en adviseren. Het zelf voeden van uw baby en uw baby in bad doen is even wennen op het begin. Zij zal u daar volledig bij helpen en ondersteunen.

Naast de verzorging van moeder en baby zorgt de kraamverzorgster dat een goede hygiëne gewaarborgd blijft. Daarnaast wordt het bezoek hartelijk ontvangen door de kraamverzorgster en worden zij uiteraard voorzien van koffie of thee.

 

“U zoekt een kraamzorgbureau dat rekening houdt met uw persoonlijke wensen? U zoekt ons…”